Wanneer is een gebitsbehandeling nodig?
Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Als uw huisdier tandsteen heeft en het tandvlees rood en ontstoken is, dan kan het verstandig zijn om een gebitsbehandeling in te plannen. Als u een of meer van de volgende problemen aan uw huisdier merkt, plan dan een consult in om na te gaan of een gebitsbehandeling nodig is:
- Persisterende melktanden
- Problemen met kauwen
- Overmatig tandsteen
- Rood en/of ontstoken tandvlees
- Loszittende elementen
- Pijn bij het eten of weigeren te eten
- Kwijlen
- Bult onder het oog op op de kaak
Met een professionele gebitsreiniging voorkomt u dat uw hond onnodig met pijn in de mond rondloopt en gaat u verdere aantasting van het gebit tegen.
Hoe gaat een gebitsbehandeling in zijn werk?
Voor een gebitsbehandeling moet uw dier onder narcose. Voorafgaand wordt beoordeeld of uw huisdier fit genoeg is voor narcose door middel van een klinisch onderzoek. Wanneer uw dier gezond bevonden is, zal door middel van een injectie uw dier onder narcose worden gebracht. Daarna wordt met professionele anesthesie apparatuur gezorgd dat uw hond of kat niets merkt en diep slaapt tijdens de behandeling. Het gebit wordt op professionele wijze, net als bij uw eigen tandarts, gereinigd en indien nodig zullen elementen worden getrokken. Na de behandeling zal het dier uit slapen bij ons op de praktijk en kunt u dezelfde dag uw dier weer komen ophalen. Afhankelijk van de behandeling zal nog medicatie worden voorgeschreven voor de dagen erna.
Wat zijn de kosten van een gebitsbehandeling?
De kosten zijn afhankelijk van het dier (ras, gewicht, leeftijd en gezondheid) en van de status van het gebit. Een eenvoudige reiniging van een jonge gezonde hond is goedkoper dan wanneer er (meerdere) elementen getrokken moeten worden, of wanneer een aangepast narcose nodig is bij een hond met bijvoorbeeld een hartruis.
Voor meer informatie kunt u ons telefonisch bereiken en kunnen wij u ook een betere inschatting geven van de kosten van een gebitsbehandeling.